Lokale AdviescommissieOCMW TIELT
Sociale Dienst  >  
Lokale adviescommissie

Iedereen heeft recht op een minimumlevering aan elektriciteit, gas en water voor huishoudelijk gebruik. Als u de verbruiksfacturen van uw energieleverancier niet betaalt, kan de energieleverancier uw contract wel opzeggen. 

Vindt u geen nieuwe leverancier, dan komt u automatisch terecht bij de netbeheerder van uw gemeente die dan optreedt als sociale leverancier. Betaalt u ook hier de facturen niet, dan zal de sociale leverancier een budgetmeter plaatsen die u vooraf moet opladen. 

Wanneer de budgetmeter voor elektriciteit leeg is, schakelt deze automatisch over op de minimumlevering van 10 ampère. Als de netbeheerder ook deze minimumlevering wil stopzetten, moet hij hiervoor toestemming krijgen van de Lokale Adviescommissie (LAC) van uw gemeente. 

Voorwaarden
advies door de Lokale Adviescommissie is verplicht vooraleer men kan overgaan tot afsluiting van de stroomtoevoer 
afsluiting kan enkel in welbepaalde gevallen (veiligheid, fraude, leegstand of onwil van de afnemer om de schulden te betalen)

Aanvragen
Waar?
Lokale Adviescommissie (LAC). 
In het OCMW van elke gemeente is er een LAC, samengesteld uit vertegenwoordigers van het OCMW en van de netbeheerder. 
Voorzitter LAC Tielt: Dhr Frederick Desmet            Tel 051 42 79 10

Hoe?
De netbeheerder bezorgt het OCMW een lijst met de klanten waarvoor een beslissing van de Lokale Adviescommissie gevraagd wordt aan de hand van een verantwoordingsnota per klant. 
De klant mag zich komen verdedigen op de zitting van de Lokale Adviescommissie. Enkel als de Lokale Adviescommissie haar akkoord geeft, kan de netbeheerder overgaan tot afsluiting of stopzetting van de minimale levering van gas en elektriciteit. 
Sociale dienst

ContactOpeningsurenLigging

Contactgegevens Sociaal Huis
Deken Darraslaan 60  /  8700  Tielt  
Tel: 051 40 90 52
sociaalhuis@ocmwtielt.be

Openingsuren:
Ma tem vrij: 9.00 - 12.00u
Di en Wo : 13.30u - 17.00u   
Do : 13.30u -18.00u